DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
İstanbul
25°

AÇIK

13:00

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Laik Cumhuriyet’e sahip çıkan Emine  Öğretmen yalnız değildir! Korkmuyoruz! Yılmıyoruz! Vazgeçmiyoruz!
16 okunma

Laik Cumhuriyet’e sahip çıkan Emine  Öğretmen yalnız değildir! Korkmuyoruz! Yılmıyoruz! Vazgeçmiyoruz!

ABONE OL
9 Ocak 2024 17:06
Laik Cumhuriyet’e sahip çıkan Emine  Öğretmen yalnız değildir! Korkmuyoruz! Yılmıyoruz! Vazgeçmiyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korkmuyoruz!

Yılmıyoruz!

Vazgeçmiyoruz!

Ortaçağcı gericiliğin saldırıları durmuyor. Laik Cumhuriyet’in 100 yıllık mirasına sahip çıkan Emine Öğretmen sonunda istifa ettirildi!

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları nedeniyle yaptığı konuşmayla  gündem olan ve sonrasında  gözaltına alınıp şartlı serbest bırakılan Emine Öğretmen şimdi de AKP’giller’in Laiklik ve Cumhuriyet düşmanlığı baskısı sonucu çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden oldu. Tek suçu  Cumhuriyet’i ve devrimlerini amasız ve fakatsız savunan cesur bir yüreğe sahip olmaktı! 

Antalya’da özel bir okulda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Emine Karakaş yaptığı konuşmada şu sözleriyle ülkemizin Ortaçağ karanlığına yuvarlanmasına isyan etmişti:

***

Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasaya cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar.

Peki tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş cumhuriyetinin değerini, özgürlük kelimesinin değerini. Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten. Kula kulluk etmediğin her gün için şükrettin mi yaratana. Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin?

Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kâğıda bakmadan okuyamayan, ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcularını yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin?

Cumhuriyetin gözbebeği bütün fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken parası olan her şeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi geleceğim dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?” 

***

Halkçı Kamu Emekçileri olarak; Emine Öğretmenimizin konuşmasının altına imzamızı atıyoruz.

Mustafa Kemal’in Laik Cumhuriyet mirasını korkusuzca omuzlayan Emine Öğretmenimizin sonuna kadar yanındayız!

Şundan eminiz ki; özlemini çektikleri  gerici yobaz karanlığını yaratmak için Laik, demokratik , sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı amaçlayan AKP’giller’in bu çabaları boşunadır.

Eğitim emekçilerinin genetik kodlarında  Mustafa Kemal’in devrimci yüreğini taşıyan milyonlarca Emine Öğretmen’ler olduğunu unutmasınlar!

Yaşasın Laik, Demokratik, Kamusal ve Parasız Eğitim Mücadelemiz!

9 Ocak 2024

Halkçı Kamu Emekçileri

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Ramazan kap

    Tebrikler Halkçı Kamu Emekçilerimize.
    Yaşasın Tam Bağımsız Laik Demokratik Tam Bağımsız Türkiye mücademiz.
    Yaşasın Laik, Demokratik, Bilimsel, PARASIZ EĞİTİM MÜCADEMİZ.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r