YAŞASIN 1 MAYIS! YAŞASIN ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE, DAYANIŞMA GÜNÜ!

YAŞASIN 1 MAYIS! YAŞASIN ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE, DAYANIŞMA GÜNÜ!

“Günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır
Ancak bu böyle gitmez sömürü devam etmez
Yepyeni bir hayat gelir bizde ve her yerde (…)”

 

1Mayıs marşı böyle başlıyor. Dünyayı kasıp kavuran Korona salgını sonucu aynen 1Mayıs Marşında anlatıldığı gibi günler yaşıyor işçi sınıfı ve emekçi halklar. Ne acıdır ki baskıyı, zulmü, ölümü herkes eşit yaşamıyor!Tüm yaşanan adaletsizliklerde, eşitsizliklerde olduğu gibi baskı zulüm ve ölüm de sınıfsal.İşsizliği, pahalılığı, ölümü ve zulmü ezilen halklar, işçi sınıfı ve emekçiler yaşıyor. Nüfusunun yüzde 30’unu siyahilerin oluşturduğu Şikago’nun Belediye Başkanı Lori Lightfood, yaptığı açıklamada, kentte koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin yüzde 72’sinin Afrika kökenli Amerikalılar olduğunu söylüyor. Amerika’nın diğer eyaletlerinde de durum farklı değil, Afrika kökenlilerden sonra sırasıyla Hispanikler, Asya kökenliler…yani ezilen halklar, işçi ve emekçi sınıflar.

Türkiye’de de durum buna benzer. Başta sağlık emekçileri olmak üzere, taşımacılık iş kolu çalışanları, gıda-market çalışanları, belediye temizlik hizmetleri çalışanları Korona virüs ile karşı karşıya kalıyor; en fazla bulaşı ve ölüm bu sektörlerde çalışan emekçilerde yaşanıyor. Ülkemizde bu korona günlerinde her türlü olumsuzluklara rağmen yaşamın devamını sağlayan yine başta işçi sınıfımız olmak üzere emekçilerdir.

Bu günler gelip geçecektir. Fakat asıl Korona salgını sonrası emekçileri daha büyük ekonomik krizler bekliyor. İşsizlik-Pahalılık ikiz kardeşler emekçi halkımıza yaşamı cehenneme döndürüyordu; bu durum daha da vahim boyutlara ulaşacak! Ama ne acıdır ki, bu kara günlerde bile parababaları kârlarına kâr katma peşindeler. Salda gölünde, madenlerde olduğu gibi ormanları, doğayı katletme peşindeler! Geçmediğimiz köprülere, oto yollara, uçmadığımız hava alanlarına, ulaşamadığımız şehir hastanelerine yap-işlet-devret modeli dedikleri yöntemle halkımızın on milyarlarca doları peşkeş çekilmektedir. (30.04.2020)

İşçiler!

Emekçiler!

Kardeşler!

Baskıya, zulme, işsizliğe, pahalılığa, soygun ve sömürüye karşı birlikte örgütlü mücadele ile karşı çıkabiliriz.

İşçilerin hayatı patronların kârından daha değerlidir!

Yaşasın 1 Mayıs!

Halkız haklıyız yeneceğiz!

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: