AKP’giller’in Ortaçağcı gerici eğitim politikalarının sonucu: okullarda şiddet artıyor, öğretmenler canından oluyor!

AKP’giller’in Ortaçağcı gerici eğitim politikalarının sonucu: okullarda şiddet artıyor, öğretmenler canından oluyor!

İstanbul Eyüpsultan’da 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K., kendisini okuldan attığını öne sürdüğü okul müdürüne silahla ateş etti. Olay, saat 10.00 sıralarında Eyüpsultan’da bulunan özel bir lisede meydana geldi. İddialara göre, Iraklı lise öğrencisi Y.K.(17), geçtiğimiz aylarda disiplin suçları sonucu okuldan atıldı. 5 ay sonra okula gelen Y.K., Oktugan’ın odasına girerek silahla 3 el ateş ettikten sonra kaçtı. Y.K. kısa sürede yakalandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim OKTUGAN ise ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırgan öğrenci, olaydan sonra sosyal medya hesabından ‘Kafasına sıktım’ sözlerini sarf ettiği bir video da paylaştı.(08 Mayıs 2024 Gazeteler)
Laik Cumhuriyet, Laik Ve Bilimsel Eğitim düşmanı AKP’giller iktidarının “Dindar ve Kindar” bir nesil yetiştirme hedeflerine yönelik olarak 22 yıldır eğitim alanında çeşitli adlar altında yürüttükleri akıl dışı, bilim dışı, ahlak dışı hain uygulamaları sonucunda gün geçmiyor ki eğitim kurumlarımızda da bir şiddet, bir saldırı olayı yaşanmasın. Bu şeriatçı, Ortaçağcı eğitim sisteminde şiddet, eğitimin temel yöntemi olarak yer almaktadır.
İşte bu son olay da Amerikan Uşağı AKP’giller’in, ABD Emperyalist haydutunun hain BOP planının Türkiye ayağı olan Yeni Sevr’i gerçekleştirebilmek için eğitim kurumlarımızda uyguladıkları politikalarla nasıl cihatçı müritler yetiştirdiklerinin bir örneğidir.
En son uygulamayı hedefledikleri ve “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını verdikleri hain planla okullarımızı Taliban yetiştiren Pakistan Peşaver Medreselerine dönüştürmek istiyorlar. Bu bilim, insanlık, laiklik ve Laik Cumhuriyet düşmanı Maarif Modelinde öğretmenler mollaya, öğrenciler de meczup medrese talebelerine dönüştürülmek istenmektedir.
Bu vatan haini iktidara, ülkemizi Yeni Sevr projesi doğrultusunda göçmen, mülteci adı altında Ortaçağcı gerici kaçkınlar ve BOP askerleriyle doldurmak yetmiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi, bu hain amaçları doğrultusunda, gün be gün yok ettikleri Laik Cumhuriyetimizin yerine kurdukları Ortaçağcı Faşist Din Devleti’nin cihatçıları olacak Şeriatçılar olarak yetiştirmek istiyorlar. İşte bu Mustafa Kemal ve Laik Cumhuriyet düşmanı işbirlikçi hainlerin Laik ve Bilimsel eğitimi yerle yeksan eden uygulamalarının en temel hedefi budur.
Bizler, Halkçı Kamu Emekçileri olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, Tam Bağımsız, Laik Cumhuriyet; Laik, Bilimsel, Demokratik, Parasız Eğitim ve Devrimci Sınıf Sendikacılığı mücadelemizi kararlıca sürdürmeye devam edeceğiz.
İbrahim OKTUGAN öğretmenimizin ailesine, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.08.05.2024
Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: