ÇAĞDAŞ PROMETHEUSLAR ORTAÇAĞ KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAK

ÇAĞDAŞ PROMETHEUSLAR ORTAÇAĞ KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAK

Bir ABD-AB ve İsrail projesi olan AKP’giller, toplumumuzu hızla Ortaçağcı Faşist Din Devleti’ne doğru götürmektedir.  Bu karanlık gidiş, en çok kendini eğitim alanında göstermektedir. Ortaçağcı kara güç, bu sefer de Ordu Fen Lisesi’nde ortaya çıktı.

Basından ve öğrencilerin çekimlerinden anlıyoruz ki “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) adı altında bizzat okul müdürü Turgay Türkmen tarafından Işık Cemaati’ne ait, Hüseyin İlmi Işık’ın “Herkese Lazım Olan İman”, M. Sıddık Gümüş’ün “İngiliz Casusunun İtirafları ve Konak Vakfı’nın ‘Mızraklı İlmihal” kitapları öğrencilere ücretsiz dağıtılmıştır. 

Okuldaki öğrencilerin, kitap dağıtım anlarını görüntülediği ve kitapların taşındığı kolilerin üzerinde ise, “Merhum İsmail Hafız ve merhume Vasfiye Şimşirgil’in ve tüm geçmişlerimizin ruhları için hediyemizdir” etiketlerinin yapıştırıldığı görülmektedir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında şeriat özlemcisi, Laik Cumhuriyet ve karma eğitim düşmanı AKP’giller’in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceğiz” sözleri ile tüm eğitim kurumlarımız tarikat ve cemaatlere sonuna kadar kapılarını açmıştır.  Açılan bu kapıdan şeriat özlemcileri Ortaçağ’ın ümmet toplumunun biat eden, düşünemeyen, sorgulayamayan, kafayı yakmış kullarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu Ortaçağcı gerici eğitim uygulamalarıyla yetişen ‘dindar ve kindar’ nesil bir kez daha Allah ile aldatılacak, yoksul emekçi halkımızın alınterive kazancı gasp edilecek ve nihayetinde yerli ve yabancı Parababaları, ülkemizin tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerini talan edecek, ülkemizi BOP çerçevesinde Yeni Sevr bataklığına götürecektir.

İşte bu amaçla okullarımızda STK diyerek masumlaştırdıkları Ortaçağcı gerici kurumlar cirit atmaktadır. İşte bu yüzden milyonlarca çocuğumuz tarikatların pençesinde kıvranmaktadır. İşte bu yüzden yoksul emekçi halkımızın gencecik çocukları yerli ve yabancı Parababalarının çıkarları uğruna toprağa düşmektedir. İşte bu yüzdendir analarımızın ağlaması ve milyonlarca insanımızın sefalet ücretine teslim edilmesi…

Ancak bu Ortaçağcı gidiş sonsuza dek devam edemez. 

Bugün, ülkemizi ve çocuklarımızı Ortaçağ karanlığının dipsiz kuyularına sürüklemek isteyenlere karşı ellerinde, yüreklerinde, bilinçlerinde laikliğin, aklın, bilimin, demokrasinin, vicdanın, Gerçek İnsanlığın meşalesini tutan çağdaş Prometheuslar vardır.

Halkçı Kamu Emekçileri olarak diyoruz ki;
Ant olsun, iktidarıyla muhalefetiyle Laik Cumhuriyet’i yıkmak isteyenlerin karşısında dün olduğu gibi bugün de set olmaya devam edeceğiz!
Ant olsun, çocuklarımıza ve çilekeş halkımıza güneşli güzel bir ülke bırakacağız!
Yaşasın Laik, Bilimsel, Parasız ve Demokratik Eğitim Mücadelemiz!
Halkçı Kamu Emekçileri

27 Aralık 2023

Sosyal Medyada Paylaşın: