Yahya Öğretmen’in de Katili Parababaları Düzeninin Öğretmen Atama ve Sağlık Sistemidir!

Yahya Öğretmen’in de Katili Parababaları Düzeninin Öğretmen Atama ve Sağlık Sistemidir!

Yahya Öğretmen de fakültesini başarıyla bitirip sınıf öğretmeni olarak atanmaya hak kazandığı halde uzunca yıllar ataması yapılmadığı için beden ve ruh sağlığını kaybederek vefat eden ya da canına kıyan onlarca öğretmen arkadaşımız gibi ömrünün baharında ayrılmıştır aramızdan.

Batman’da yaşayan Yahya ÇELİKKAYA’nın ataması tam 7 yıl yapılmamış; ömür törpüsü, kahredici belirsizlikler sarmalında bekleyişle geçen 7 yılın ardından 5 Aralık 2020’de Erzurum – Tekman Karlıca İlkokulu’na ancak atanmış ve henüz 1 ayı yeni doldurmuşken, kalbi bu 7 yıllık sürecin yaşattıklarına dayanamamış ve gece kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.

32 yaşındaki Yahya Öğretmen’in de, yıllarca ataması yapılmayarak güvenceli çalışma hakkı gasp edildiği ve gönül rahatlığıyla öğrencilerine kavuşamadığı için ruh ve beden sağlığı bozulup gencecik yaşlarda vefat eden eğitim emekçilerinin de, bu sürece dayanamayıp canına kıyan  onlarca öğretmen arkadaşımızın da katillerinden er geç hesap sorulacaktır!

Buna inancımız tamdır!

Başta hayatta olan ve yüreği en çok dağlanan Yahya Öğretmen’in annesi ve ailesi olmak üzere bizler gibi her erken ölümde yüreğinde acı duyanların, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin başı sağ olsun.

Tüm Eğitim Fakültesi mezunları derhal kadrolu olarak atanmalıdır! (17 Aralık 2020)

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: