“GÜNEŞTEN DÜŞEN ATEŞ”

“GÜNEŞTEN DÜŞEN ATEŞ”

Sayın Savcı;

1. Amerikan emperyalizmi gayrımillidir.

2. Ona ortaklık edenler, ulusumuza ihanet ederler.

3. Emperyalizmle mücadele suç değildir.

Buna göre iki şey vardır:

1. Eğer belli bir hata sonucu, iddianame ve mütalaayı hazırladıysanız, dikkatli olunuz; idamını istediğiniz kişiler kasaplık koyun değildir ve siz savcısınız…

2. Yok eğer yaptığınızın bilincindeyseniz, yolunuz açık olsun…

………………………………………………………………………………………..

Haklarındaki ölüm hükmünü dinlemeye salona giren Deniz ve Yusuf, dışarı çıkınca “Vatan Sağ olsun.” diyerek birbirlerine sarılmış ve kelepçelenerek yeniden zindana götürülmüştür.

Korktular onlardan. Deniz’in hırçın suları boğacaktı onları. Deniz mahkemede konuşurken bile renkten renge giriyor, nefessiz kalıyorlardı adaleti kendi çıkarları uğruna satan korkak hakimler. Anadolu’da “Hakim, peygamber postunda oturan kişidir.” derler. Sen ki Ali Elverdi, meclise girerek tarihin utanç sayfalarından birine daha imza attın. Adaleti kendi çıkarların için sattın. İnsanlık seni ibretle anacak.

Kendisine söven Bakan da olsa, suratına tükürdü Deniz. Ölümün nefesi her an ensesinde ılık bir bahar rüzgarı gibiydi onlar için. O yüzden ölüyor ama okuyor, ölüyor ama insanlık türküsünü çığırıyorlardı. 11 günlük ölüm orucu da idamı engellemek için çırpınan insanların diğer çabaları gibi sonuç vermedi, günler su gibi akıp geçti…

O gün ayaklarınızdaki prangaları bile çözmekten korktular. “Hadi Eyvallah” deyişi yankılandı duvarlarda Deniz’in, gözler kan ağladı öteki koğuşlardan sana “Güle güle”derken yoldaşlar. Duvarların ardında, yürekler kavruldu çok ötelerde. Yetmedi anaların çığlıkları sizi kurtarmaya. Devrim ağacından kopan tazecik üç yaprak sallandı darağacında.

Ölüm size yakışmadı elbet, ama “İşte şu Güneş’ten düşen ateşte milyonlarca kırmızı yürek yanıyor. Kürecik üssünden meşaleyi yakamadınız ama devrim meşalesini taşıyan yüz binler sizi okuyor. Bak kalem sizi yazıyor. Diller sizi söylüyor türkülerde, şiirlerde.

Halkçı Kamu Emekçileri olarak sizi Önderlerimizden öğrenmek vatan borcu, çocuklarımıza anlatmak boynumuzun borcudur.

Gözünüz arkada kalmasın, insanlığın güzel geleceği, Halkçı Kamu Emekçilerine emanettir. (06.05.2022)

Halkçı Kamu Emekçileri

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın: