Semai Tahir Pakyürek, Onurumuzdur !

Semai Tahir Pakyürek, Onurumuzdur !

Semai Tahir Yoldaş’ımızı 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi sırasında, Kahramanmaraş’ta kaybettik. Uzun yıllar öğretmenlik yaptığı Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde ve Kahramanmaraş’ta çok sevilen ve sayılan bir öğretmendi Semai Tahir yoldaşımız. Emekçi çocuklarının okuduğu Endüstri Meslek Liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yaptı. Çalıştığı son okullarda müdür yardımcılığı yaptı. Çalıştığı okulların temel direğiydi. Öğrencilerinin her türlü sorunuyla yakından ilgiliydi. Kahramanmaraş gibi bir yerde Eğitim İş sendikasının şube haline gelmesinde, örgütlenme sekreteri olarak büyük çaba gösterdi. Kahramanmaraş’ta sokak hayvanlarının, koruyucusu idi Semai Tahir yoldaşımız. Son kaldığı evi de sokak hayvanlarının beslenmelerini daha kolay yapmak için şehir merkezinde, Azerbaycan caddesinden tutmuştu. Sokak Hayvanlarının korunması için Hayvanların Sesi derneğinin kurucusu oldu. Kahramanmaraş’ta hayvan katliamlarına karşı çıktı. Hayvan katliamlarının izini sürdü. 

Örgütlü gücün önemini çok iyi kavramıştı, Semai Tahir yoldaşımız. Halkçı Kamu Emekçileri içinde yer alarak sendikalar faciasının yaşandığı ülkemizde devrimci sınıf sendikacılığı mücadelesini yürüttü. AKP’giller eliyle Ortaçağ karanlığına sürüklenen ülkemizde, Halkçı Kamu Emekçileri saflarında Laik, Demokratik, Bilimsel, Parasız Eğitim mücadelesinin içinde oldu. 

Semai Tahir Yoldaş’ımızı, deprem değil AKP’giller’in iktidar olduğu Parababaları düzeni öldürdü. Rantçı politikaların ürünü olan betona dayalı çürük yapılaşmalarnedeniyle kaybettik onu. Üç-beş müteahhit dışında hakkında dava açılan kimse yok. Yıkılan binaların yapımına izin veren resmi yetkililere herhangi bir soruşturma açılmadı. Bu yıkım ve vurgun düzeni yoldaşımızı bizden aldı. Hesabını soracağız. Sorumlular er geç yargılanıp gereken cezayı alacaklar.

Semai Tahir Pakyürek Yoldaş Halkçı Kamu Emekçilerinin Mücadelesinde Yaşıyor!

​HALKÇI KAMU EMEKÇİLERİ

Sosyal Medyada Paylaşın: