AKP’GİLLER TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ TALİBAN YETİŞTİREN PEŞAVER MEDRESELERİNE DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDİYOR!

AKP’GİLLER TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ TALİBAN YETİŞTİREN PEŞAVER MEDRESELERİNE DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDİYOR!

AKP’giller’den Anaokullarına mescit!
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde kapsamlı olacağına işaret ederek beklenti yarattığı değişiklikten skandallar çıktı. Değişiklikte “mescit” düzenlemesi yapıldı.
“Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir” maddesi “Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır” şeklinde değiştirildi. Anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescit açılması zorunlu hale getirildi.”. (https://www.cumhuriyet.com.tr/egitim/yonetmelik-degisti-anaokuluna-mescit-zorunlulugu-2130199 )
AKP’giller okullarımızı CIA’nın açtığı Ortaçağcı Taliban yetiştiren Pakistan/ Peşaver’deki medreselerine dönüştürmede gözünü iyice kararttı. AKP’giller mescitleri Anaokullarına kadar indirmekle bu karanlık amaçlarını açık etmektedirler.
AKP’giller’in bu kararı daha bilişsel gelişiminin somut işlemler dönemine dahi ulaşamayan, bilişsel gelişim açısından işlem öncesi dönem denilen dönemi yaşayan çocuklarımıza mescit dayatmak okullarımızı Ortaçağcı Peşaver medreselerine dönüştürmek değil de nedir? Gelişim psikolojisinin bilişsel gelişimin soyut işlem dönemi olarak ifade ettiği 11-12 yaş çocuklarının bile algılama/anlamada zorlandıkları soyut kavramları içeren din eğitimini dayatmaları, onların Laik Cumhuriyet, Laik ve Bilimsel eğitim düşmanlığını açıkça ortaya koymaktadır.
Ayrıca bu çocuklara Melek, Şeytan, Günah, Cehennem, Cennet, Günah, Allah, Tanrı, Rab gibi soyut kavramları zorla yüklenmeye zorlanması, onların ruh sağlığında tüm yaşam boyu etkisini gösterecek derin travmalara yol açacaktır.
Bu Ortaçağcı gerici yönetmelik derhal geri çekilmelidir. AKP’giller’in öncelikle çocuklarımız olmak üzere tüm toplumumuzun ruh sağlığını bozmasına, emekçi halkımızı Ortaçağ karanlık dehlizlerine kapatmasına izin vermeyeceğiz. Laik, bilimsel, eşit ve parasız eğitim mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. 16.10.2023
Halkçı Kamu Emekçileri

AKP’GİLLER TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ TALİBAN YETİŞTİREN PEŞAVER MEDRESELERİNE DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDİYOR!

Sosyal Medyada Paylaşın: