Ortaçağcı-gericiliğe doğru uygun adım marş…!  

Ortaçağcı-gericiliğe doğru uygun adım marş…!  

AKP’nin Karma Eğitim düşmanlığı:

Kız Okulları da açabilmeliyiz!                                                                                                                                                       

AKP’nin eğitim sistemini gericileştirmedeki son hamlesi “karma eğitim zorunlu olmaktan çıkarılsın” diyen Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “gerekirse kız okulları da açabilmelyiz !” açıklaması oldu.

            Katıldığı bir televizyon programında kız çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istemeyen velileri õne sürerek, “Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşmasını sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” dedi.

Laik ve bilimsel eğitim düşmanı bu zihniyetin amacı kızlarımızı okula göndermek değil elbette! Asıl hedefleri karma eğitime son vererek, kız çocuklarımızı merdiven altı çalışan tarikat ve cemaatlerin kucağına itmek! AKP’giller’in iktidara geldikleri günden bu yana amaçladıkları Ortaçağcı Faşist Din Devleti’ni kurmaya yönelik attıkları her adımda hep çocuklar ve kadınlar hedef oldu! Hatırlayalım: geçtiğimiz yıllarda belli aralıklarla  düzenledikleri  sözde Değerler Çalıştaylarında eğitimin gericilestirilmesi adına sayısız adım attılar. Örneğin 2016 yılında TÜRGEV ve Ensar Vakfının akıl daneliği yaptığı Değerler Çalıştayından çıkan kararlara göre din eğitimi çocuklara 2 yaşından itibaren verilmeliymiş! Çocuklarımız imamlarla daha çok zaman geçirmeliymiş! Kuran dersleri zorunlu hale getirilmeliymiş!

Maalesef AKP iktidarı bugün bu gerici, akıl dışı, bilim dışı emellerinin çoğuna ulaştı. Artık okul öncesi yaştaki  çocuklarımız neredeyse her mahallede açılan sıbyan mekteplerine gönderiliyor. Programları ve gerici kadrolarıyla İmam Hatiplestirilen, Peşaver Medreselerinden farksız hale getirilen okullarımıza bu yıldan itibaren hiçbir  pedagojik eğitimi olmayan imam,vaiz gibi dini kimlikli kişiler atanacak ve cocuklarımıza manevi danışmanlık yapacaklar. Pilot bölge olarak İzmir ve Eskişehir’de başlatılan bu uygulamayla Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık hizmeti veren rehber öğretmenlerimizin sunduğu bilimsel yaklaşımlardan uzaklaşılacak ve cocuklarımız sapkın Muaviye-Yezid, CIA-Pentagon dincilerinin ellerine hepten teslim edilecek!

Gördüğümüz gibi AKP iktidarının Laik Cumhuriyet’e ve onun getirdiği tüm kazanımlara saldırıları durmaksızın devam ediyor. Muaviye-Yezid İslam’ının temsilcileri neredeyse ana karnındaki çocuğun bile türbanlı doğmasını sağlayacak adımlar peşinde. 2012 yılından bu yana 4+4+4 uygulamasıyla geriye giden eğitim sistemimiz her gün biraz daha aşınıyor. “Dindar ve kindar” bir nesil yetiştirmeyi kıblesine oturtan AKP’nin eğitim alanında attığı her adım ülkemizi Ortaçağ Karanlığına sürüklemektedir. 

Cinsel istismarda başı çeken Ensar Vakfı Karaman’daki 45 çocuğun fiili cinsel saldırıya uğramasına rağmen hâlâ MEB’le karşılıklı protokoller imzalayıp söz sahibi olabiliyor. TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER’in, dinci vakıfların, tarikat ve cemaatlerin at oynattığı arenaya dönüşen MEB’de Eğitim Bakalnlığı koltuğuna oturtulan bugünkü bakanın da kız çocuklarının eğitimini hedef alması hiç şaşırtıcı değil! Bu insan düşmanı yaratıkların, kız ve erkek çocuklarımızın sosyal ve psikolojik açıdan gelişimlerinin bilimsel olarak önünü açacak, sağlıklı iletişim kurabilen, ruh sağlığı yerinde,  bireyler olmasına  katkı sağlayacak karma eğitime düşman olmaları elbette ki hiç şaşırtıcı değil!

Toplumsal alanda da konserlerin ve festivallerin yasaklanmasının da, düğünlerde kadın erkeklerin ayrı ayrı eğlenmesine yönelik Ortaçağcı-gerici, kadın düşmanı saldırıların tamamının da  hedefi aynı: Laik Cumhuriyet’i yıkıp şeriatı getirmek! Yusuf Tekin’in yazdığı kitapla ilgili “Şeriatı öven kitap mı yazdınız?” sorusu üzerine, “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı da yazsaydım” cevabını vermesi AKP’gillerin zihniyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Oysa AKP’giller’in hesap etmediği bir şey var: İktidara geldiği yıl doğan çocuklar bugün 21 yaşında ve Gezi gibi şanlı bir direnişi yaşayıp tecrübe ettiler. Demek ki dinci ve kinci maya tutmamış. Bu ülkenin gençliği, aydınlık ve güzel günlerin müjdecisi olmaya devam edecek!

Halkçı Kamu Emekçileri olarak;

Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız için,

Laik ve Bilimsel Eğitim mücadelesini sonuna kadar savunacağız!

Kız çocuklarımızı çocuk gelin olarak gören Taliban zihniyetine geçit vermeyeceğiz!

Halkçı Kamu Emekçileri

12 Temmuz 2023

Sosyal Medyada Paylaşın: