Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü 1 Mayıs!

Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü 1 Mayıs!

 Türkiye’de 1 Mayıs’ın anavatanı ve kalbinin attığı yer, 1977 1 Mayıs’ında Devrim Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan Taksim Meydanı’dır. Taksim’den vazgeçmek, Kaçak Saray Despotizminin önünde diz çökmek demektir!
 Kaçak Saray Despotizmimin icazetiyle dolgu alanlarında, çukurlarda 1 Mayıs kutlanmaz! Alan fetişizmi değildir Taksim'de ısrar etmek. Vatan savunusudur. Ulusal ve uluslararası mahkemelerce 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamanın önünde hiçbir engel yoktur. Ayrıca meşrudur, 1977'de devrim şehitlerimizin can verdiği yerin adıdır. Kemal Türkler'dir Taksim! 
 2023 Türkiye'sinde, İşsizlik pahalılık hiç olmadığı kadar can yakıyor. Asgari ücret açlık sınırının çok altına inmiş, işçiler insanlık dışı koşullarda, sendikasız ve sigortasız çalıştırılıyor. Okulu bırakıp ucuz işgücü olarak çalışan çocukların sayısı almış başını gitmiş. Emekçi halkımız neredeyse her öğününde makarna yer hâle gelmiş. Çocuklarımızın beslenme çantası boş, evlerde aş yerine taş kaynıyor. Ülkemizin kurumlarındaysa Cumhuriyet adına, laik yaşam adına kırıntı kalmamış. 
   Bu devran dönecektir, buna kuşkumuz yok. Bu ülkenin evlatlarına güzel bir gelecek bırakmaksa amacımız, mücadeleye daha sıkı sarılmak zorundayız. Ezen ve ezilen, sömüren ve sömürülen arasındaki kavgada yerimizi örgütlü olarak almalıyız. Korku duvarlarını yıkmanın vaktidir. (01.05.2023)

Yaşasın 1 Mayıs!
Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü!

Halkçı Kamu Emekçileri

                                        

Sosyal Medyada Paylaşın: