Esin Şenol Yalnız Değildir!

Esin Şenol Yalnız Değildir!

Koronavirüs pandemisini en kötü yöneten üç-beş ülke arasındayız. AKP’giller’in vaka ve ölüm sayılarını az göstererek pandemiye karşı yürütülen mücadeleden sahte bir başarı öyküsü çıkarması, karantina önlemlerinin yanlış uygulanması, maske üretiminde en önde gelen ülkelerden biri olmamıza rağmen yine AKP’giller’in halkımıza maske ulaştırmaması gibi pek çok örnek bu gerçekliği gösteriyor. Ayrıca beş yüzün üzerinde sağlık çalışanımızı koronavirüs canavarına kurban verdiğimiz de biliniyor. İşte bu canavarla mücadele sırasında bizlere bilimsel gerçeklikleri anlatan bilim insanlarımızdan biri de Prof. Dr. Esin Şenol olmuştur.

Hep söylediğimiz gibi gerçeklerin ortaya konması çoğu zaman egemenlerin işine gelmez. Ülkemizde 4+4+4 Ortaçağcı Medrese Eğitimi düzeniyle çocuklarımız gerçekleri göremez hale getirilmiştir. Bilimle inanç karşı karşıya getirilerek bilimin yanlışları üzerine sürekli nutuk atılmaktadır. Bilimi görmezden gelince bilimsel gerçekler yok olmaz. Koronavirüs salgınının yeniden tepe yaptığı bugünlerde bilim insanlarımıza karşı yapılan korkutma, sindirme girişimleri bu Ortaçağcı anlayışların yansımalarıdır. Laik bilimsel eğitim, ekmek, su hava kadar ihtiyacımızdır. Laik düzen karşıtı her girişim, insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Bilimsel Gerçekler mutlaka ortaya çıkar, gizlenemez. Doğrunun karşısına çıkan yenilir.

İşte Esin Şenol Hoca’ya yöneltilen tehdit ve yıldırmaların temelinde, özellikle AKP’giller’in beslediği bu bilim dışı, Ortaçağcı zihniyet vardır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar Esin Hoca’yı ve Esin Hoca gibi bilimi kılavuz edinmiş aydınlarımızı yıldıramayacaklardır.

Halkçı Sağlık Emekçileri olarak Esin Şenol Hoca’mızın yanında olduğumuzu ifade ediyor, bilim ahlâkından ödün vermediği için kendisini kutluyoruz. (2 Ağustos 2022)

Esin Şenol hoca yalnız değildir!

Halkçı Sağlık Emekçileri


Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Esin Şenol