Devrim Şehidi Kubilay mücadelemizde yaşıyor

Devrim Şehidi Kubilay mücadelemizde yaşıyor

Tarih 23 Aralık 1930. Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaş’ımızın ürünü Laik Cumhuriyet henüz 7 yaşında. Ortaçağcı Gericiliğin temsilcileri Vahdettinler, Damat Feritler, Ali Kemaller, Nemrut Mustafa Paşalar Emperyalist Yedi Düvelin gemilerine bindirilip gönderilmişler. Ama kökü kazınamayan, sınıfsal olarak yok edilemeyen Ortaçağcı gericilik, saltanat sevdalıları, Laik Cumhuriyet’in düşmanları hain planlar yapıp Genç Cumhuriyet’i yıkma peşindeler.

İşte 91 yıl önce bugün, Ortaçağcı Gericilik Menemen’de Laik Cumhuriyet’e karşı ayaklandı. Mehmet Derviş’in başını çektiği hilafet ve saltanat yanlısı meczuplardan oluşan grup, gerici bir ayaklanma başlattı. Sabah namazını takiben camiden aldıkları yeşil sancağı yola dikerek, silah zoruyla baskıyla etraflarına adam toplamaya başladılar. Elebaşı derviş Mehmet, kendinin Mehdi olduğunu, dini korumaya geldiklerini söylüyordu. Olayların İlçede duyulması üzerine, alay komutanı Teğmen Kubilay’ı bir manga askerle olay yerine gönderdi. Vatansever Teğmen Kubilay, tüm cesareti ve inancı ile bu Ortaçağcı güruhun arasına girerek onları bu ayaklanmadan vazgeçirmeye çalıştı. Ama gözü dönmüş bu Ortaçağcılar, Kubilay’ı yaraladılar. Kubilay yaralı halde uzaklaşarak cami avlusuna sığındı ancak Derviş Mehmet ve arkadaşları peşini bırakmadılar ve onu şehit ettiler. Olay yerine sonradan gelen Bekçi Hasan ateş edip gruptan birini yaraladı ancak açılan ateş sonucu o da şehit edildi. Arkadaşının yardımına koşan Bekçi Şevki de açılan ateş sonucu şehit edildi.

Daha 7 yaşındaki Genç Cumhuriyete yaşattılar bu acıyı. Ama hiç durmadı Ortaçağcı Gericilik, halkımıza acılar yaşatmaya devam ettiler. Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Gazi Mahallesi’nde Derviş Mehmetler yeniden hortladı. Ve bugün ülkemizin başında Derviş Mehmetler, AKP’giller adı altında iktidara taşındılar ABD ve AB Emperyalistleri tarafından. Onlar şimdi tıpkı ataları Vahdettinler, Damat Feritler, Ali Kemaller, Nemrut Mustafa Paşalar gibi insan soyunun en büyük düşmanları AB-D Emperyalistleriyle birlik olup Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımız’ın ve onun ürünü Laik Cumhuriyetin intikamını alıyorlar. Mustafa Kemal’in emaneti Türk Ordusunun başına çuval geçirdiler, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy namlı CIA Operasyonlarıyla Türk Ordusuna diz çöktürdüler, 15 Temmuz Ganimet Paylaşım Savaşıyla da yere serdiler.

Okullarımızı Peşaver Medreselerine dönüştürdüler.

Yargıyı kendi hukuk bürolarına dönüştürdüler, hukuku ayaklar altına aldılar.

Üniversitelerimizi bilim üreten olmaktan çıkartıp hurafeler üreten, ulema yetiştiren medreselere dönüştürdüler.

Kuvayimilliye Yadigarı bütün fabrikaları, kurumları ya yağmaladılar, ya da yerli-yabancı Parababalarına peşkeş çektiler.

Lozan ile kazandığımız Ege’deki 20 adamız Yunanistan’a peşkeş çekildi.

Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mız öncesi duruma getirildi ülkemiz. Günümüzde o şartların çok daha ağırını yaşıyoruz. Yeni Sevr Projesi BOP adıyla yaşama geçiriliyor adım adım. Ve ne acıdır ki AB-D Emperyalistlerinin BOP’unun Eşbaşkanları AKP’giller 19 yıldır iktidar koltuğuna oturtuldu, ülkeyi yönetiyor.

Ama vazifeye atılmak için içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyen biz Halkçı Kamu Emekçileri, biz İkinci Kuvayimilliye neferleri, Kuvayimilliyeci Atalarımızın yaptığı gibi AB-D Emperyalistlerini ve Yerli Satılmışları tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Ama bu sefer bir daha gelmemek üzere.

And olsun; başaracağız.

Şeriat Ortaçağdır.

Emperyalistler, işbirlikçiler geldikleri gibi gidecekler!

Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız! (23.12.2021)

Halkçı Kamu Emekçileri

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın: