Birleşik Kamu İş 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda Halkçı Kamu Emekçileri Rüzgârı Esti

Birleşik Kamu İş 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda Halkçı Kamu Emekçileri Rüzgârı Esti

“Yaşasın Devrimci Sınıf Sendikacılığı!”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 5’inci Olağan Genel Kurulu 18-19 Aralık tarihlerinde Ankara’da Akar Otel’de gerçekleştirildi.

Kongreye yönelik ilk aday listesini ve programını açıklayan Halkçı Kamucular olarak kongre salonunda devrimci heyecanımız ve umut dolu yüreklerimizle kongrenin gerçek sesi olduk. Merkez Yönetim Kurulu adaylarımızın Devrimci Sınıf Sendikacılığına dikkat çeken konuşmaları salonda büyük heyecan yarattı. MYK Adaylarımızdan Prof.Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, Halkçı Kamu Emekçileri’nin umudu büyütmek için aday olduğuna dikkat çektiği konuşmasında ülkemizin 20 yıldır Tefeci-Bezirgân Sınıfın temsilcisi AKP’giller’in zulmü altında inim inim inlediğini söyledi. Fetvalarla yönetildiğimizi ve Laik Cumhuriyet’in yıkıldığını belirten Küçükosmanoğlu, bu süreçte Birleşik Kamu İş’in ne yaptığını sorarak konuşmasına başladı.

ABD-AB Emperyalizminin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiğini ve sıranın da Türkiye’ye geldiğini söyleyen Ercan Küçükosmanoğlu, “Birleşik Kamu İş olarak Suriye Savaşı’na karşı ne yaptık? Ülkemizde 6 milyon Suriyeli var”, diyerek konfederasyonun bu konuda sesiz kaldığına işaret etti. Ülkemizin 1945’lerden bu yana emperyalizme teslim edildiğini ve Adnan Menderes iktidarının 27 Mayıs 1960 Politik Devrimi’yle son bulduğunu, ancak Birleşik Kamu İş’in bu devrime karşı olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, Konfederasyonun bu şaşı bakışından bir an evvel kurtulması gerektiğini söyledi. 1961 Anayasası ile sendikal özgürlüklerden üniversitelerin özerkleştirilmesine kadar demokratik hak ve özgürlüklere kavuştuğumuzu ve Halkçı Kamu Emekçilerinin 1970’lerden beri İşçi Sınıfı ile birlikte devrimci mücadeleyi sürdürdüğünü dile getiren Küçükosmanoğlu; bugün de Nakliyat İş’in Türkiye’nin birçok ilinde grev örgütlediğini ancak Konfederasyonun neden böylesi mücadelelere destek vermediğini sordu. Nakliyat İş’in Dünya Sendikalar Federasyonu’na üye olduğunu ve acilen Birleşik Kamu İş’in de uzlaşmacı ITUC, ETUC gibi yapılara değil, DSF’ye üye olması gerektiğini vurguladı.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Küçükosmanoğlu, Konfederasyon içinde kendilerini Meclisteki muhalefet partilerinin programlarına endeksleyen bir anlayışın hakim olduğunu ve bunun terk edilmesi gerektiğini hatırlatarak “‘Tam Bağımsız Türkiye, Tam Bağımsız Sendika’ istiyorsak ABD-AB Emperyalizmine karşı tek söz etmeyen bu partilerin peşine takılmayalım. Lütfen bu gerçekleri görelim. Bu anlamda Halkçı Kamu Emekçileri büyük bir mücadele yürütüyor. Sizleri de bu mücadelenin içerisinde görmek istiyoruz değerli arkadaşlar”, şeklinde konuştu.

Küçükosmanoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Elif Yıldız Yoldaş, yaptığı coşkulu konuşmada kongrenin sönük geçtiğini ifade etti. Halkçı Kamu Emekçilerinin listesi dışındaki listelerin son ana kadar açıklanmamasını eleştiren Elif Yıldız, açıklanan listelerde de bir iki kadın arkadaş dışında kadınlara yer verilmediğinin altını çizdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Semai Tahir Pakyürek Yoldaş konuşmasına, dünyada ilk kez zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı’nın önderi olan Mustafa Kemal’i anarak başladı. Mücadelenin salonlara hapsedilmesini eleştiren Pakyürek, Devrimci Sınıf Sendikacılığının nasıl yapılması gerektiğini madde madde, açık ve net bir dille ortaya koydu. Semai Tahir Yoldaş, yaptığı coşkulu konuşmayı “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” diyerek tamamladı.

Semai Tahir Pakyürek Yoldaş’tan sonra kürsüye çıkan Zübeyde Aydın ve ardından söz alan Gülistan Akyürek Yoldaşlar, Halkçı Kamu Emekçilerinin örgütlenmeden kadınların sendikal mücadeledeki yerine, sarı sendikacılıktan Laikliğe kadar birçok konudaki görüşlerini özlü bir şekilde anlattılar. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Muhteber Çolak Yoldaş’ın konuşması da ilgiyle karşılandı.

Sahip olduğumuz cesaret vatanımız, devrimci heyecanımız ve umut dolu yüreklerimizle Birleşik Kamu İş 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda, Halkçı Kamu Emekçileri olarak Devrimci Sınıf Sendikacılığını hakim kılana kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz:

“Yaşasın Devrimci Sınıf Sendikacılığı!”

“Kadın Erkek El Ele Örgütlü Mücadeleye!”

“Şeriat Ortaçağdır!”

“Gün Gelecek, Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek!”

20 Aralık 2021

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: