Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık meşalesi 10 Kasımlarda da yolumuzu aydınlatıyor

Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık meşalesi 10 Kasımlarda da yolumuzu aydınlatıyor

“Tam bağımsızlık, bizim bugün üzerimize aldığımız vazifenin temelidir.” diyerek çıktı yola Mustafa Kemal. Bu yol çakıllıydı, dikenliydi ama asla vazgeçmedi, vazgeçemezdi de çünkü bağımsızlık onun karakteriydi. Bu sebeple mazlum halkların kanını emen, onlara yaşam hakkı tanımayan Emperyalist Yedi Düvele ve onun yerli işbirlikçilerine karşı savaş açtı. 1 Aralık 1921’de yaptığı bir konuşmada  “Biz, bizi mahvetmek isteyen emperyalizme karşı bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı savaşmayı uygun gören bir mesleği izleyen insanlarız.” diyerek kime karşı savaş açtığını da açık bir biçimde belirtiyordu. O’nun Emperyalist Yedi Düvele ve yerli işbirlikçilerine karşı açtığı savaş bugün de devam ediyor.

Çünkü; Batılı Emperyalist çakalların halkımıza dayattığı ve 1. Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mız ile yırtıp parçaladığımız Sevr paçavrası ABD ve AB Emperyalistleri ve yerli işbirlikçileri tarafından BOP adı altında tekrar bizlere dayatılıyor.

Mustafa Kemal’in Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı açtığı savaş bugün de devam ediyor.

Çünkü; Cumhuriyetimizin tüm kazanımları kerte kerte yok ediliyor.  Laiklik, yerle yeksan edilmiş durumda. Üniversitelerimiz bilimden uzaklaşmış, ülkemizin tüm kaynakları emperyalistlere ve onun yerli işbirlikçilerine sunulmuş durumdadır.

Halimiz 1. Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mızın yaşandığı zamandan daha kötüdür. Günümüz o günlerden daha karadır. Ama bizler şartlar ne olursa olsun asla pes etmiyoruz. Mustafa Kemal’in asıl devamcıları olarak onun “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözüyle yaktığı bağımsızlık meşalesi önümüzü aydınlatıyor.

Bedence aramızdan ayrılışının 83. yılında Mustafa Kemal’i saygıyla anıyoruz .“Ya istiklal Ya Ölüm!” şiarıyla İkinci Kurtuluş Savaşı’mızı zafere ulaştıracağımıza olan inancımızla mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz.(10.11.2021)

 

Mustafa Kemal ölümsüzdür!

Bağımsızlık bizim karakterimizdir!

Emperyalistler, işbirlikçiler geldikleri gibi gidecekler!

 

 

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: