Eğitim-İş 6. Olağan Genel Kurulu’nda devrimci sınıf sendikacılığını gerçek anlamda savunan Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak kızıl bayrağımızı dalgalandırdık

Eğitim-İş 6. Olağan Genel Kurulu’nda devrimci sınıf sendikacılığını gerçek anlamda savunan Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak kızıl bayrağımızı dalgalandırdık

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim İş Sendikası’nın 6. Olağan Genel Kurulu 28-29 Ağustos tarihlerinde Ankara’da Anadolu Downtown Otel’de gerçekleşti.

Kongre öncesi kongreye yönelik bildirimizle, sosyal medya paylaşımlarımızla ve delegasyonla yaptığımız birebir görüşmelerle Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak devrimci sınıf sendikacılığına dayanan ilkelerimizi, çalışma anlayışımızı üye ve delegelere anlattık, adaylarımızı tanıttık.

Aday olan listelerin içinde kadın aday yer almamasına karşın (bir listede 13 kişilik aday içerisinden sadece 1 kadın aday vardı) “Yaşamın yarısı biz kadınlarsak mücadelenin de yarısı biz olmalıyız” şiarımızı hayata geçirdik. Tüm kurullar için gösterdiğimiz 13 adaydan 6’sının kadın yoldaşlarımızdan oluşturarak diğer listelerden bir başka önemli farkımızı da ortaya koyduk.

MYK adayı yoldaşlarımız, kürsüde yaptıkları adaylık konuşmalarında,  Eğitim-İş sendikasının okullarımızın Peşaver medreselerine dönüştürülmesi karşısında etkili bir mücadele yürütmediğini, belirttiler.  Eğitim-İş Sendikası’nın kadına yönelik bakış açısının ne olduğunu ve ne olması gerektiğini, Hikmet Kıvılcımlı Usta’mızın sözleriyle örneklendirerek vurguladılar. Konuşmalarının devamında yoldaşlarımız, ABD AB devşirmesi Kaçak Saraylı’yı Cumhurbaşkanı olarak kabul ediyorsanız zaten baştan kaybetmiş durumdasınız. Bu da sonuç olarak AKP denilen organize suç örgütünden bunun herhangi bir bakanından “umut” beklemeye kadar gidiyor dediler. Ülkemizin Yeni SEVR’e doğru götürüldüğünü, kongredeki çığlığımızın bu çığlık olduğunu vurguladılar. Bu nedenle mücadelemiz hem ülkenin bağımsızlığı mücadelesi, hem de sınıf mücadelesi olması gerekir dediler.  Bizler işçi sınıfının,  emekçilerin davasını güdüyoruz ve bizlerin çıkarı ile işverenlerin çıkarı taban tabana zıt diyerek sendikaların sınıf mücadelesi içindeki önemini göze batırdılar.  Bu nedenle, Eğitim İş Sendikası’nın sendikal anlamda üyelerin her konuda eğitileceği  bir sınıf  okulu olması gerektiği, ifade edildi.

Adaylarımızın ve delegelerimizin konuşmaları öncesinde ve sonrasında attığımız sloganlarımızla, kongre salonuna devrimci coşkumuzu ve inancımızı yansıttık. Kongre salonu, “Yaşasın devrimci sınıf sendikacılığı”, “Kadın erkek el ele örgütlü mücadeleye”, “Şeriat ortaçağdır.” “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarımız ile inledi.

Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak, Eğitim-İş Sendikamızda, devrimci sınıf sendikacılığı mücadele anlayışını hakim kılana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Yaşasın devrimci sınıf sendikacılığı(31.08.2021)

Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın: