Sefalet ücreti değil, insanca yaşam ücreti İstiyoruz! Ankara’da polis barikatıyla karşılanan Kamu Emekçileri tek ses haykırdı: “Direne direne kazanacağız!” Halkçı Kamu Emekçileri’nden açlık, yoksulluk ve sefalet zamlarına kırmızı kart : Reddediyoruz!

Sefalet ücreti değil, insanca yaşam ücreti İstiyoruz! Ankara’da polis barikatıyla karşılanan Kamu Emekçileri tek ses haykırdı: “Direne direne kazanacağız!” Halkçı Kamu Emekçileri’nden açlık, yoksulluk ve sefalet zamlarına kırmızı kart : Reddediyoruz!

6’ıncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı gün Ankara’da Çalışma Bakanlığına yürümek isteyen Birleşik Kamu İş Konfederasyonu çatısında örgütlü Kamu Emekçilerine polis barikatı kuruldu. Halkçı Kamu Emekçileri olarak ilki 26 Temmuz’da Burdur’da düzenlenen eylemlerden İzmir ,İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirilen eylemlere aktif olarak katıldıktan sonra 2 Ağustos’ta Ankara’da  katıldığımız eylem AKP’nin kolluk kuvvetleri tarafından engellenmek istendi.

Toplu sözleşme masasında AKP ile yürütecekleri “at pazarlığı” ile milyonlarca kamu emekçisini yine zulme mahkum edeceği geçen yıllardan aşikar olan Memur-Sen’in göstermelik tiyatrosunu bozmak isteyen kamu emekçileri olarak Ankara’da sabah saatlerinde Milli Kütüphane önünde toplandık.

Polisiye tedbirlerini hırsızlara, vurgunculara dolayısıyla kendilerine işletmeyen AKP’gillerin patronu, ülkede nasıl böl, parçala, yönet taktiğini uyguluyorsa kamu emekçilerinin de alanda bir araya gelmesine bu şekilde engel olmaya çalıştı.  Üç ayrı noktada emekçilerin gruplara ayrılarak polis kordonuna alınması baskıcı yönetimin geldiği son noktanın fotoğrafıydı.

Ankara Valisinin yasa dışı tutumu nedeniyle güneşin altında keyfi olarak uzun süre bekletilen Kamu Emekçileri ile polis arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Bu durumu protesto eden Halkçı Kamu Emekçilerinden Cemal Akyürek öğretmenimiz de alandan yaptığı açıklamada; valinin kendisini anayasanın da üstünde görerek ne anayasayı ne de uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan basın açıklaması yapma hakkını tanımadığını belirterek, “Valilik basın açıklaması yapmamızı engellemeye çalışıyor. Keyfi davranıyor. Bizi ezmeye, üzerimizde baskı kurmaya çalışıyor. Ancak biz bunları kabul etmiyoruz!” şeklinde konuştu. Açıklaması polisler tarafından engellenmeye çalışılsa da kamu emekçilerinin sözcüsü olmayı sürdüren Cemal Öğretmen, ülkemizi yangın yerine çevirenlerin bugün de kamu emekçilerinin hak alma mücadelelerinin önünü kesmeye çalıştığına dikkat çekti. Açıklamasında yer alan “Yangınlarla eko sistem çok büyük yara aldı. Biz aynı zamanda burada olmakla yangınlara karşı mücadele ediyoruz. AKP’giller tarafından gerekli tedbirler alınmayarak doğal güzelliklerimizin yanmasına içimiz kan ağlıyor. Şahin Akdemir ve diğer orman emekçisi kardeşlerimiz kendilerini ateşin kalbine atarken birileri de utanmadan halkın kafasına çay fırlatıyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Doğanın, canlıların korunmasını istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Bizler bu ülkenin aydınlarıyız, eğitimcileriyiz. Bu ülkenin çocuklarını, gençlerini biz yetiştiriyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal’in manevi değeri bize her zaman güç veriyor. Bizler Atatürk’ün öğretmenleriyiz. Bizler Mustafa Kemal’in öğretmenleriyiz. Yılmayacağız! Bıkmayacağız! Ülkemizi Ortaçağ Gericiliğine Terk Etmeyeceğiz!” sözleri büyük alkış alırken alandaki kamu emekçileri de “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” sloganlarıyla destek verdi. Polisin slogan atılması üzerine kamu emekçilerine baskı kurmaya çalışması üzerine açıklamasını sürdüren Akyürek “Gördüğünüz gibi baskılar devam ediyor. Ama bizler bu ülkenin gerçek sahipleri olan Kamu Emekçileriyiz. Ülkemizi Yerli-Yabancı Parabalarına, inşaat ve turizm çetelerine teslim etmeyeceğiz. Kalbimizin bir yanı yanan ormanlarımızdayken diğer yanı da Tokyo Olimpiyatlarında göğsümüzü kabartan sporcularımızla birlikte atıyor.”şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın alandaki coşkuyu arttırması üzerine  ”Voleybolcularımız olimpiyatlarda biz burada set almak için mücadele ediyoruz!” sloganları Kamu Emekçileri arasında büyük coşku yarattı. “Yerli de Biziz! Milli de Biziz! O Değerleri Savunan da Biziz!” şeklinde atılan sloganlarla ara ara konuşması kesilen Cemal Öğretmen son olarak;

”Hiçbir güç ülkemizin kurucu değerlerini, Cumhuriyetimizi ortadan kaldıramaz. İzin vermeyeceğiz. BOP’a da Yeni Sevr’e de karşıyız. Cumhuriyetimizi yıkmak için yola çıkanlar yıkılacak! Ama Cumhuriyet dimdik ayakta kalacak!” dedi. Eylemcilerin İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar Marşı’nı söylemesiyle konuşmasını bitiren Cemal Öğretmen son olarak “Akın Var! Akın ! Güneşi Zaptedeceğiz! Güneşin Zaptı Yakın! “diyerek açıklamasını bitirdi.

Çalışma Bakanlığı önünde yapılması planlanan eylemimiz Ankara Valisinin yasa dışı tutumu nedeniyle  Gökkuşağı Kamu Pazarı önünde gerçekleştirildi.

Ülkeyi her anlamda yangın yerine çeviren AKP’gillerin yol açtığı ve hala söndürülemeyen orman yangınlarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylem Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın basın açıklamasıyla devam etti.

Toplu sözleşme masalarını devirecek, emekçilerin nefesini  TİS masasında hissettirecek mücadele gücüne  sahip Devrimci Halkçı Kamu Emekçileri olarak;

“Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıkmıştır, ülkemizde refah paylaşılıyor’’ diyerek halkımızla alay eden AKP’li bakanların oynatacağı orta oyununu tanımıyoruz.!

O masada atılacak imzaların da bizim nazarımızda karşılığı yoktur!

Yandaş-Sen’le yapılan hiçbir anlaşma kamu emekçilerinin yoksulluğuna çare olmayacaktır!

Gelin hep birlikte  açlık,sefalet ve yoksulluk zamlarına karşı devrimci mücadelemizi yükseltmeye!(04.08.2021)

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: