Mersin’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuvarında dezenfektan üretimi sırasında yaşanan patlamada yaralanan öğretmen Ramazan Şahin hayatını kaybetti.

Mersin’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuvarında dezenfektan üretimi sırasında yaşanan patlamada yaralanan öğretmen Ramazan Şahin hayatını kaybetti.

Salgın sürecinde dezenfektan üretilen Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kimya atölyesinde 4 Temmuz’da patlama meydana gelmiş ve kimya öğretmenleri Ramazan Şahin ile Hasan Satırlı ağır yaralanmıştı.
Mersin Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören bir çocuk babası Ramazan Şahin (44), 7 gün süren yaşam savaşını kaybetti.
Diğer yaralı öğretmen Hasan Satırlı’nın ise sağlık durumu iyi.
Geçen hafta Cuma günü Sakarya Hendek’de Coşkunlar Havai Fişek fabrikasındaki patlamada 7 işçi hayatını kaybetmiş 126 işçi ise yaralanmıştı. Daha bu olayın acısı devam ederken iş güvenliği kuralları hiçe sayılarak enkazda kalan patlayıcılar başka bir yere taşınıp orada imha edilirken 3 asker şehit olmuş 11 jandarma ile araç sürücüsü yaralanmıştı.
Türkiye’de gün geçmiyor ki bir iş kazası haberi olmasın! Daha açık ifade edecek olursak bu yaşananlar iş kazası olarak kabul edilemez, bunların tamamı iş cinayeti. Türkiye iş kazalarında Avrupada 1. Dünyada 3.sırada yer almaktadır.
Türkiye’de her gün 217 iş kazası olmakta, 4 işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybetmekte, 5 işçi iş kazası sonucu iş göremez hale gelmektedir.
AKP’giller halkımızı bir yandan işsizlik ve pahalılık cehenneminde yakarken diğer yandan bir şekilde iş bulmuş çalışan işçi ve emekçileri iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarını hiçe sayarak binlerce emekçiyi iş cinayetleri ile katletmektedir.
AKP’giller temsil ettikleri Tefeci-Bezirgan sınıfın ideoloji ve yapısına uygun olarak paraya tapıyor. Para için her yol ve yöntemi mübah sayıyor. Yine bildiğimiz gibi Sakarya Havai Fişek faciasında işçilerin parçalanmış bedenleri enkaz altındayken AKP’gillerin reisi, patron Yaşar Çoşkun ile görüştüğünü itiraf etmiştir.
Fabrika patronunun da Sakarya Şube başkanı olduğu bu insan, hayvan ve doğa düşmanı ortaçağcıların örgütü MÜSİAD’ın genel başkanları dahil şube başkanları ile birlikte fabrika patronu Yaşar Coşkun’a moral yemeği düzenlemiş ve görüntülerini de sosyal medyada paylaşmıştı.
Salgın sorunuyla boğuştuğumuz bugünlerde AKP’giller halkımızın sağlığıyla ilgili bir çalışma yapamadığı gibi büyük fedakarlıklarla hayatını ortaya koymaktan çekinmeyerek yardımcı olan emekçilerimizin can sağlığını bile koruyamamıştır.
İşçilerimizin,Emekçilerimizin Hayatı Hiçe Sayılamaz!

10.07.2020

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: