80 bin ücretli öğretmen taş mı yesin?

80 bin ücretli öğretmen taş mı yesin?

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü, ülkemizde de çok acı sonuçlar doğurarak yayılmaya devam ediyor ne yazık ki. Ne yazık ki diyoruz çünkü bu Korona belasının ilk ortaya çıktığı tarih olan 10 Aralık 2019’dan 5 Mart 2020’ye kadar hemen hiçbir tedbir almadan bekledi AKP’giller. Ne sınırlar kapatıldı, ne 21 bin kişinin Umre gidişleri durduruldu, ne de döndüklerinde bilimsel karantina önlemleri uygulandı. Acı gerçeklik ortaya çıkmaya başladığında, yayılmayı önlemek amacıyla 16 Mart 2020 tarihi itibariyle tüm okullar tatil edildi.

Tabii bu kararı alırken, para tanrısına tapan, vicdani ve ahlaki hiçbir değer taşımayan AKP’gillerin, ücretli öğretmenlerin ne olacağı umurlarında  bile olmadı.  Yıllardır gerçekleştirdikleri uygulamalarla köleliğe mahkum ettikleri, aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu bir öğretmenin maaşının en fazla üçte birini alan, yani ek ders karşılığı çalışan ücretli öğretmenleri göz göre göre ne kadar süreceği belirsiz bir zaman diliminde açlığa mahkum ettiler.

Seksen bin kişi ve onların ailelerinden bahsediyoruz. Zaten yıllarca güvencesiz, geleceksiz çalışmaya mahkum edilen eğitim emekçilerine bu yapılan zulüm değil de nedir? Bir de çıkmış satılık medya kanallarınızda, insanlarımızla alay eder gibi korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmekten, ne yiyip ne içmeleri gerektiğinden dem vuruyorsunuz sabah akşam. Bu öğretmenlerimiz, sorumlu oldukları aileleri ne yiyip ne içecekler? Taş mı kaynatacaklar?!

Olması gereken kısa vadede yani bu süreçte öğretmenlerimizin ücret kaybına uğramamaları, sonrasında da tüm eğitim emekçilerinin kadrolu ve güvenceli olarak atamalarının yapılmasıdır. Ataması yapılmayan onlarca arkadaşımızın intihara sürüklendiği, hayallerinin, yaşamlarının ellerinden alındığı bir ülkede, bu konuda AKP’gillerden bir adım beklemek, ölü gözünden yaş beklemek olurdu kuşkusuz.

Ancak ant olsun ki; vatana ihanet suçu başta olmak üzere birçok yüz kızartıcı suçtan yargılanacağınız gibi, bu suçtan da yargılanacaksınız. Ülkesinin eğitmenini bölüp, açlığa mahkum etme suçundan da yargılanıp çelik bileziklerle tanışacaksınız.  22.03.2020

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: