Gözünüz doysun…

Gözünüz doysun…

Memur sen genel başkanı Ali YALÇIN, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada: “Biz o masada yeni kazanımlar elde etmek için mücadele verirken ‘sendika ne işe yarar?’ diyenler var. Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil. Bu yüzden önce dayanışma aidatı ödenmeli ve ‘sendika ne işe yarar’ın cevabı o zaman verilmeli.” diye buyurmuş.

Halkımızın bu söyleme cevap niteliğinde gayet veciz sözleri var ama şimdilik sadece “gözünüz doysun” diyoruz.

Öncelikle sendikaya para niye lazım olur ona bakalım, neye lazım olur örgütlenmeye. Sizin “örgütlenme” anlayışınız ve pratiğinizde birkaç taktik var; son yıllarda siyasi iktidarın da sizin de fiilen bileşeniniz olan tarikat cemaat gibi gerici/Ortaçağcı örgütlenmelerden veya iktidara yakın dernek vakıf vb. örgütlenmelerden referans getirerek adına “mülakat” dediğiniz “modern” torpil ile kamu alanına ataması yapılmış, ki sizin potansiyel üyelerinizi kayda geçirmek.

Bir diğeri siyasi iktidarla etle tırnak olan sizlerin referansıyla kurumlara müdür olan kişilerin üyelik formunu kamu emekçisinin önüne, doldurulması zorunlu olan bir evrakmış edasıyla koyması; aksi takdirde çalışma yaşamında çok sıkıntı yaşayacağını dolaylı yollardan kimi yerde de açıktan söylemek suretiyle üye kaydı yapmak.

Bir diğeri yönetici olarak görevlendirme, geçici görevlendirme, tayin vb. vaadlerle üye kaydı yapma. Buna benzer gayrı ahlaki yol yöntemler (daha başka varsa da bizim bilmediğimiz vebali boynunuza) ile 1 milyondan fazla üyeye ulaştınız. Yetmiyor tüm kamu emekçilerinden de aidat istiyorsunuz. Pes artık…

Bir de “sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil”miş diyorya Ali YALÇIN. Biz Halkçı Kamu Emekçileri olarak kazanılan bir hak göremiyoruz. Aksine enflasyon karşısında eriyen maaşlarımızı görüyoruz yani küçülen reel ücretlerimizi görüyoruz. Çarşıya pazara çıktığımızda ihtiyaç maddelerimizin her gün birinden ya vazgeçiyoruz yada satın aldığımız miktarını azaltıyoruz.

Kamu hizmet kollarında ne yazık ki gerçek bir sendikanın, gerçek bir örgütlülüğün olmayışının verdiği rahatlıkla, yandaş sarı gangaster sendika MEMUR SEN başkanı böyle rahat konuşup gözünü tüm kamu emekçilerinin sendika aidatlarına dikebiliyor.

Halkçı Kamu Emekçilerinin önderliğinde kamu alanında gerçek bir sendika konfederasyonu elbet bir gün yaratılacaktır. (27.03.2019)

HALKÇI KAMU EMEKÇİLERİ

Sosyal Medyada Paylaşın: