Ataması yapılmayan genç bir öğretmenin daha hayalleri, umutlarıyla birlikte yaşamı da elinden alındı! Merve öğretmen artık aramızda yok!

Ataması yapılmayan genç bir öğretmenin daha hayalleri, umutlarıyla birlikte yaşamı da elinden alındı! Merve öğretmen artık aramızda yok!

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde yaşayan 25 yaşındaki Merve Çavdar, yaşamına son verdi. 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmeni olarak mezun olan Çavdar’ın, atamasının gerçekleşmemesi ve yaşadığı işsizlik nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu açıklandı.

16.04.2018 tarihinde, sabah saatlerinde evden ‘iş bulmaya gidiyorum’ diyerek çıkan Çavdar, Güzelçamlı sahiline giderek yaşamına son verdi.

Kıyıda bir kadının hareketsiz yattığını gören vatandaşlar, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Genç öğretmenin cesedi, savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. (Gazete haberleri 16.04.2018)

Ataması yapılmayan ve uzun süredir işsiz olan hayat dolu Merve öğretmen, maalesef bu ağır yüke daha fazla dayanamayarak yaşamına son verdi.

Son zamanlarda ne kadar çok duyar olduk bu türden haberleri: Ataması yapılmayan öğretmenler, iş bulamayanlar, intihar edenler ya da kötü koşullarda çalışmak zorunda kalan, iş cinayetlerine kurban giden öğretmenlerimiz.

Hep diyoruz ya aslında sıradan bir intihar olayı değil bu. Ataması yapılmayan öğretmenler olayı, AKP’gillerce faciaya dönüştürülen eğitim sistemimizin en acıklı ve trajik yönünü oluşturuyor.

Bin bir zorlukla ve emekle okuyup öğretmen olarak mezun olan onca umut dolu yaşam, bu rezil ve acımasız sömürü düzeninin kurbanı olmaktadır.

Değerli eğitim emekçileri;

Bir yandan yıllardan beri AKP iktidarı tarafından öğretmenlik, meslek olmaktan çıkarılmaya çalışılmakta, öte yandan da eğitim sistemimiz gün geçtikçe gericileştirilip, tarikatların eline teslim edilmekte, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılmaktadır.

Halkçı Kamu Emekçileri olarak bu kötü gidişe dur demek için, mesleğimizin geleceği ve onuru için eğitim emekçilerini bizimle birlikte örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. (17.04.2018)

Yaşasın Kamu Emekçilerinin Örgütlü Mücadelesi!

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: