Gerici Eğitim Sistemi Geriz Patlaması Gibi Her Yerden Patlak Vererek Pis Kokular Yaymaya Devam Ediyor.

Gerici Eğitim Sistemi Geriz Patlaması Gibi Her Yerden Patlak Vererek Pis Kokular Yaymaya Devam Ediyor.

Bu seferki bu geriz, yandaşları kurumlara doldurmanın ya da yandaşları üniversiteye yerleştirme amacı gütmenin sonucu olarak ÖSYM ‘nin sonuçları yanlış açıklamasıyla patladı. 
2017’ de Yükseköğretime Geçiş Sınav’na (YGS)2 milyon265 bin 902 kişi katılmıştı . 10-11-ve 17-18 Haziran tarihlerinde yapılan2017 LYS’ye ise 1 milyon 72 bin 396 kişi katılmıştı.
ÖSYM sonuçların yanlış hesaplandığını resmi internet sitesinden duyurdu . Binlerce öğrenci yapılan açıklamayla birlikte gerçek anlamda bir şok yaşıyor. Çok sayıda öğrencinin sonuçları ve kayıt yaptıracağı üniversitelerde değişiklik yaşandı .


ÖSYM ise bu durumu kamuoyuna utanmazc şöyle duyurdu: “08.08. 2017 tarihinde açıklanan 2017 yerleştirme sonuçlarında , adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken tablo- 6-C ‘ nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde ek puanlı yerleştirme puanları yerine ek puansız yerleştirme puanlarının kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş ,1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş ,ek puan dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir.”
İlk kez sınava girecekler için lise 1 den lise 4 de kadar okul etüdleri “ maddi durumları elverebilen aileler için “ dersaneler, olmadı özel dersler dayatılmaktadır. Çocuklarımız 4 yıl boyunca ,her türlü sosyal hayattan kopartılarak aslında ilkokuldan başlanarak üniversite sınavına kadar at yarışına katılır gibi sınavdan sınava koşturulmakta, gerçek yaşamın her alanından kopartılmaktadır . AKP iktidarının ÖSYM si, bunca maddi manevi eziyetin sonucunda çocuklarımızın ruhiyatında, psikolojilerinde yaratılan tahribatları yetmemiş görecek ki, öğrencilerimizin velilerimizin tüm bu emeklerini yok sayarak onlara böyle bir adaletsizlik şokunu yaşatmış oldu.
ÖSYM, bu yılki üniversite sınavlarında işini çok ciddi yapar görünümü zırhına girmişti hatırlayacağımız gibi. Sınava alış saatinden bir dakika geç gelen öğrenciler sınava alınmamıştı. Çocuklarımız bu durumdan dolayı da bir travma yaşamışlardı. Çocuklarımızı eksik davranmış sayarak cezalandırma yöntemine giren ÖSYM, yerleştiğini düşünen 1499 öğrencimize yaşattığı bu haksız durumun hesabını vermelidir.
Hepimiz biliyoruz ki günbegün Cumhuriyetin, Laikliğin tüm değerleriyle hesaplaşan Ortaçağcı AKP iktidarı onları iktidara oturtan emperyalistlerle birlikte ülkemizden defedilmedikçe özelde çocuklarımız, velilerimiz genelde tüm ülkemiz insanlık dışı her türlü travmayı yaşamaya devam edecektir .

Kahrolsun Gerici, Ortaçağcı Eğitim Sistemi 
14 Ağustos 2017

Sosyal Medyada Paylaşın: