AKP’giller bir kez daha memur- ve memur emeklileri ile ssk ve bag-kur emeklilerini işsizliğe, pahalılığa ve açlığa mahkum etti.

AKP’giller bir kez daha memur- ve memur emeklileri ile ssk ve bag-kur emeklilerini işsizliğe, pahalılığa ve açlığa mahkum etti.

Memur emeklilerine yapılacak olan zam oranlarını belirleyen 2021 yılı Temmuz-Aralık enflasyon rakamı belli oldu. TÜİK’in açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 36,08 olurken Aralık ayı TÜFE yüzde 13,58 oldu. Bu oranlara göre Bağ-Kur ve SSK emeklileri maaşlarında geçen yılın son altı aylık enflasyonu oranında  yani yüzde 25.90,  Memur ve memur emeklilerine ise yüzde(enflasyon farkı 22,90+%5) 27,90 oranında zam yapılacaktı.

Bu açıklamadan sonra akşam saatlerinde AKP’gillerin kaçaksaraylı reisi memur maaşlarına ulufe olarak zuyuf akçe(sahte para) olarak %2,5 daha zam yaptı böylece zam oranı %30,50 çıkarılmış oldu. Dolayısıyla bırakınız zam yapmayı emekçilerin 2021 yılı kayıpları dahi karşılanılamayarak açlık ve yoksulluğa mahkum edilmiş oldu.

Örneğin ¼’ ündeki 22 yıllık bir öğretmen Ocak 2021’de maaşı ile 775$ alırken yeni zamlarla Ocak 2022 de 575$ alabilecektir. Kayıp dolar olarak yaklaşık 200$, Türk Lirası olarak ise  2650TL’dir. Rakamlar oldukları gibi neyse o şeklinde okununca gerçekler başta TÜİK olmak üzere AKP’gillerin suratına çarparak maskelerini düşürmektedir.

AKP’gillerin yalan makinesi haline dönüşen kurumların başında gelen TÜİK yine yeni yalanlarla halkımızın canını yakmaya devam ediyor.

Bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu(ENAGrup) göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Aralık ayında %19.35 arttı. ENAG E-TÜFE’nin 2021 yılındaki artış oranının ise %82.81 olarak gerçekleştiğini açıklayarak TÜİK’in dolayısıyla AKP’gillerin halk düşmanlığını bir kez daha göstermiş oldu.

2022 yılı beklendiği gibi zamlarla başlamıştı. Elektrikten doğalgaza, benzinden ulaşıma, köprü geçişlerinden emlak vergilerine, ehliyet harçlarına; iğneden ipliğe her şeye fahiş oranda zamlar gelmişti. Elektriğe konutlarda 150 kWh’ın altında kalan tüketim için yüzde 52, üzerindeki tüketim içinse yüzde 127 zam, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 zam, Motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, LPG’ye 78 kuruş zam yapılmıştı.

Yine  devletin halktan topladığı vergi ve harçlarla başta trafik cezası olmak üzere her türlü para cezaları yüzde 36,20 oranında arttı.

Noter kağıdı 25, kimlik değiştirme 37,5 TL, icraya başvurma 80,70 TL oldu.

2022 için belirlenen yüzde 36,2’lik yeniden değerleme oranı sonrası pasaport, ehliyet ve tapu harçları da zamlandı.

 

Emlak vergi değerleri, 2022’de bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı (yüzde 18,10) kadar artırılarak hesaplanacak.

ABD-AB Emperyalistleri ve onların yerli işbirlikçisi AKP’giller’in yarattığı kriz ortamında, paramız dolar ve Euro karşısında pula dönüştürüldü. Ülkemiz itibarsızlaştırıldı. AKP’giller tarafından halkımız çok büyük bir işsizlik ve pahalılık cehennemine itildi.

AKP’giller bir yandan halkımızı Ortaçağ karanlığına sürükleyerek ruhlarını karanlıklarda boğarken, diğer yandan zamlarla yaşamlarını çekilmez hale getiriyor. Bir avuç vurguncu parababasının küplerini dolduruyor. Böylece parababaları bir yandan zenginliklerine zenginlik katarken diğer yandan emekçi halkımızı azgın soygun ve sömürüsüne devam ediyor.

Halkımız zamla yatıyor zamla kalkıyor. Patates, soğan, domates, ekmek, simit, daha nice gıda maddesi günden güne zamlanıyor, “açlık ordusu” büyüdükçe büyüyor! Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun Aralık ayı için yaptığı araştırmaya göre, dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden “Açlık Sınırı” Aralık ayı verilerine göre, 4 bin 652 TL olarak açıklandı. Aynı araştırmaya göre Yoksulluk Sınırı ise 13 bin 598 lirayı aştı.

Yani, ülkemizde “Asgari Ücret” adı verilen sefalet ücretinin bu yılki zamlı hali, Halkımızın mutfak masraflarını dahi karşılamayacak düzeydedir.

Başta kamu emekçileri olmak üzere emekçi halkımızı çok zorlu günler bekliyor. Bu karanlık günlerden çıkış mümkün yeter ki umudumuzu yitirmeyelim.

Örgütlenelim, birleşelim bir avuç soyguncu, kamu malı hırsızı, vatan düşmanı parababaları düzenine karşı mücadele edelim.

Biz deneyimlerimizden çok iyi biliyoruz ki “ÖRGÜTLÜ HALK YENİLMEZ”

Halkçı kamu emekçileri olarak diyoruz ki: Bu gidişin elbet bir sonu olacak, bu zamların, soygunların hesabı Halkın İktidarında sorulacak.

Açlığa, yoksulluğa, kan ve gözyaşına mahkûm edilen Kamu emekçilerimiz, İşçi Sınıfımız ve Emekçi Halkımız ABD-AB Emperyalistlerini ve işbirlikçilerini yenecek! (04.01.2022)

HALKÇI KAMU EMEKÇİLERİ

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Memur zammı