Mustafa Kemal Emperyalizme Karşı Savaşmaya Devam Ediyor

Mustafa Kemal Emperyalizme Karşı Savaşmaya Devam Ediyor

“Milletimizi esir etmek isteyen düşmanları mutlaka yeneceğimize güven ve inancım bir an olsun sarsılmamıştır. Şu dakikada bu kesin inancımı yüksek topluluğunuza karşı, bütün millete karşı, bütün dünyaya karşı ilan ederim” (Mustafa Kemal, 5 Ağustos 1921)

Mustafa Kemal; 1. Emperyalist Paylaşım Savaşı sonunda emperyalist çakalların ülke topraklarını kurt dalamış kuzu gibi parçalamak için dayattıkları Sevr paçavrasına karşı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktı. Mazlum halklara kan kusturan emperyalist devletlerin gerçekleştirmek istedikleri hain emellerine karşı hiçbir zaman umudunu kaybetmedi. “Ordu yok” dediklerinde; “Kurulur” dedi. “Para yok” dediklerinde “Bulunur” dedi “Düşman çok” dediklerinde; “Yenilir” dedi. Bu güvene, umuda ve bağımsızlık aşkına sahip olarak Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandırdı ve tüm mazlum halklara umut oldu bu zafer.

Bizler, Mustafa Kemal’in gerçek devamcıları olarak böylesi bir zafer sonucunda elde ettiğimiz bağımsızlığımızın “Yeni Sevr” planlarıyla yeniden yok edilmeye çalışıldığı, ülkemizin ABD ve AB emperyalistlerinin talanına açıldığı ve Laik Cumhuriyetin tüm kazanımlarının kerte kerte ortadan kaldırıldığı bu kara günlerde dahi umudumuzu hiçbir zaman kaybetmiyoruz ve Mustafa Kemal’in dediği gibi AB-D Emperyalistlerinin eninde sonunda “Geldikleri gibi gidecekleri”ne inanıyoruz.

Bedence aramızdan ayrılışının 82. yılında Mustafa Kemal’in “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarında hayat bulan tam bağımsızlık inancını yüreğimizde taşıyor ve ona sözümüzü tekrar haykırıyoruz:

İkinci Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıracağız! (10.11.2020)

Emperyalistler, İşbirlikçiler Geldikleri gibi Gidecekler!

Mustafa Kemal Ölümsüzdür!

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: