Halkçı Kamu Emekçileri olarak İzmir ve İstanbul’da sefalet ücretlerini protesto ettik

Halkçı Kamu Emekçileri olarak İzmir ve İstanbul’da sefalet ücretlerini protesto ettik

Halkçı kamu emekçileri olarak, 2019 yılının ilk 6 ayı için AKP Hükümetinin memur ve memur emeklilerine reva gördüğü yüzde 4 + enflasyon farkı yüzde 6,67 olmak üzere toplam % 10,67’lik zammı protesto etmek için İzmir ve İstanbul’da sokağa çıktık.

İzmir:

İzmir’deki basın açıklamamızı 5 Ocak günü saat 14:00’te Karşıyaka’da gerçekleştirdik. Yapılan basın açıklamasıyla; TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyonun, AKP’giller’in görevden almaları ve tüm müdahalelerine rağmen 2018 için % 20.4 olarak açıklandığını dile getirdik. Kendilerine geldiğinde tek kalemde % 26’ları bulan zamlara imza atan AKP’giller’in, iş emekçiler söz konusu olduğunda her türlü yalana ve dolana başvurmaktan kaçınmadıklarını ifade ettik. Sokağın enflasyonunun % 85’leri bulduğunu, hatta kendilerinin denetiminde olan TÜİK’in Eylül enflasyon verilerinin % 25.5 olarak açıklandığını dile getirdik. Kurumun başkan yardımcısının görevden alınmış olmasına rağmen yılsonu enflasyon hedefinin Damat tarafından 20.5 olarak açıklanmış olduğunun altını çizdik.

Biz Halkçı Kamu Emekçileri olarak reva görülen bu sefalet ücretini kabul etmediğimizi ve emekçilerin mücadelesi adına yaprağın bile kımıldamadığı bu baskı ve korku ortamında alanlarda olduğumuzu, mücadeleye devam edeceğimizi haykırdık. Kamu emekçilerinin ve halkımızın sesi olmak adına basın açıklamasında bulunarak, mücadele etmeye devam edeceğimizi kararlılıkla ifade ettiğimiz gibi yaptığımız eylemlerle bu gerçeği pratikte de göstermiş olduk.

Devrimci sendikal anlayışımız gereği Halkçı Kamu Emekçileri olarak başta kamu emekçileri olmak üzere tüm halkımızı sömürüsüz bir yaşam için örgütlenmeye ve mücadeleye davet ediyoruz.

Halkız ,Haklıyız, Kazanacağız.

 

İstanbul:

İnsanca yaşanacak ücret, gelir ve vergi dağılımında adalet talebimizi İstanbul’da da haykırdık.

Katil ABD Emperyalistlerinin temsilcisinin Türkiye’ye gelişini protesto ettik.

İstanbul’da Halkçı Kamu Emekçileri tarafından 6 Ocak 2019 tarihinde Kadıköy’de düzenlenen eylemimizde insanca yaşanacak asgari ücret, gelir ve vergi dağılımında adalet talebimizi bir basın açıklaması ile dile getirdik.

Yapılan basın açıklamasında milyonlarca emekçinin yapılan zamlara rağmen açlık sınırı altında yaşamaya çalıştığını, enflasyon oranı ile belirlenen zamları düşürmek için, iktidar tarafından, Aralık ayında enflasyonun düşük çıkması için oynamalar yapıldığı vurgulandı.

İktidarın sadece enflasyonla değil, vergi dilimleri ile de asgari ücretlilerden, memurlardan ve diğer çalışanlardan verilen zamları geri aldığına dikkat çekildi.

Cennet Türkiye’nin bir avuç Parababası tarafından vurgunlarla talan edildiği belirtilen açıklamada ayrıca, Parbabalarının siyasal temsilcisi AKP’nin efendisi olan ABD’nin, emirlerini vermek üzere temsilcileri John Bolton’ı Türkiye’ye gönderdikleri, Başhaydut ABD’nin temsilcisinin kanlı ayaklarıyla vatan topraklarını kirleteceği vurgulandı. “Katil ABD, Ortadoğu’dan defol!” sloganı eşliğinde eli kanlı ABD temsilcisinin Türkiye’ye gelişi protesto edildi.

Açıklamada ayrıca Parababalarının vurgunları sonucu elde ettikleri paraları yurtdışına kaçırarak, yaptıkları hainlik de vurgulandı. Türkiye’yi soyan yüzde birlik kesimin mutlaka yenileceği, İkinci Kurtuluş Savaşçılarının eninde sonunda zafer kazanacağı belirtilerek açıklama sonlandırıldı.

Eylem sırasında “Zam zam zam, ucuzluk ne zaman”, “İşsizşiğe pahalılığa zamma zulme son”, “Sefalet Ücreti İstemiyoruz”, “İşçi-Memur el ele örgütlü mücadeleye” sloganları atıldı. Emekçi halkımızı yakından ilgilendiren bir konuya değinen bu eylem, Kadıköy halkı tarafından ilgi ile takip edildi. 6 Ocak 2018

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: