Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri İstanbul’da alanlardaydı:

Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri İstanbul’da alanlardaydı:

 “Karanlığa Geçit Vermeyeceğiz”

Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri bugün (12 Kasım 2017) Kadıköy’de “TEOG-YGS- LYS bahane, amaç dindar ve kindar bir nesil yaratmak” konulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eğitim sistemi üzerinde her gün yapılan değişikliklerin asıl amacının, AKP’li Reis’in dediği gibi “Dindar ve Kindar bir Nesil” yetiştirmek olduğunu dile getiren Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri, sekizinci sınıf öğrencilerinin TEOG Sınavına göre hazırlıklarını yaptıklarını, TEOG’un bir gecede kaldırılmasından sonra ise bütün çalışma düzenlerinin yerle bir olduğunu, bu öğrencilerin kendilerini bunalımda hissettiklerini dile getirdiler.
AKP’nin eğitim sistemini yazboz tahtasına çevirdiğini belirten Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri sıkıntının sadece TEOG Sınavından kaynaklanmadığını, üniversiteye giriş sınavında da aynı sorunların yaşandığını dile getirdiler.


YGS ve LYS’nin de bir kişinin iki dudağı arasından çıkan talimatla kaldırıldığı, yerine getirilen YKS sınavının nasıl bir sınav olacağının dahi henüz netleşmediği, daha yeni ortaya çıkmış olmasına rağmen bu sınavın bir ay içerisinde 3’üncü kez değiştirildiği ifade edildi.
AKP iktidarının 15 yıldır kesintisiz biçimde iktidarlarını sürdürdüğünü belirten Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri, öğrencilerin ve velilerin yaşadığı tüm sıkıntılardan AKP İktidarının sorumlu olduğunu vurguladılar.
TEOG sınavının kaldırılıp yerine “adrese dayalı” geçişin getirilmesini dayatan AKP’nin asıl amacının, CIA-Pentagon Dininin genç beyinlere empoze edildiği İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekmek olduğunu belirten Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri, AKP’nin okullarımızı Peşaver Medreselerine dönüştürmelerine izin vermeyeceklerini dile getirdiler.
Yapılan basın açıklamasında sık sık “Karanlığa Geçit Vermeyeceğiz” , “Yaşasın Laik, Demokratik, Nitelikli Eğitim”, “Gün Gelecek, Devran Dönecek AKP Halka Hesap verecek”, Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız” sloganları atıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın: