Sendikamız Eğitim-İş’in Gaziantep’te düzenlediği eylemde, Halkçı Kamu Emekçileri olarak Serap Öğretmen’imizi yalnız bırakmadık!

Sendikamız Eğitim-İş’in Gaziantep’te düzenlediği eylemde, Halkçı Kamu Emekçileri olarak Serap Öğretmen’imizi yalnız bırakmadık!

AKP iktidarının Mustafa Kemal’e, Devrimlerine ve Laikliğe saldırıları son aylarda iyice ayyuka çıkmıştır. Son 19 yılda adım adım bugünlere gelinmiştir.

Gaziantep Valiliğinin 10 Kasım Anma Törenlerinde, Şehitkâmil ilçesindeki Vicdan Ahmet Güner Ortaokulunda, Süleyman Apaydın’ın “Yıkın Heykellerimi” başlıklı şiirini okuyan Eğitim-İş üyesi Serap Öğretmen’in Valilik tarafından açığa alınması, bu Ortaçağcı tutumun açık göstergesidir.

Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal’i ve Cumhuriyet Devrimlerini anlatan bu şiiri okumanın suç gibi gösterilmesi, Tefeci-Bezirgân Sermayenin temsilcisi AKP iktidarının Mustafa Kemal düşmanlığını çok açık bir şekilde göstermiştir.

Ayasofya Camii’nin açılışında Mustafa Kemal’e sövgüler düzülmesi, sonra Diyanet İşleri Başkanının defalarca Mustafa Kemal’i hedef alan sözleri, İstanbul Sözleşmesi’nden tek kişinin iradesiyle çekilinmesi, ülkemizi Ortaçağ düzenine götürme girişimlerinden başka bir şey değildir. Dini hassasiyetler bahane edilerek Laiklik ortadan kaldırılamaz. Bu ülke Mustafa Kemal önderliğinde Birinci Kurtuluş Savaşçıları tarafından kurulmuştur. Tüm halkımız Kuvayimilliye saflarına katılarak Mustafa Kemal önderliğinde verilen bu savaşa omuz vermiştir. Saltanat ve Hilafet bu savaş sonunda kaldırılmıştır. Cumhuriyet kurulmuştur.

“Yıkın Heykellerimi” başlıklı şiir işte bu süreci özetlemektedir. Ve her yıl pek çok okulda öğrenciler ve öğretmenler tarafından okunmaktadır. Bu şiirden Ortaçağcılar rahatsız olmuşlardır.  Her zaman rahatsız oluyorlardı. Fakat şimdi kendilerini güçlü hissedip harekete geçmektedirler.

Bu hamlelerin amacı Laikliği tamamen ortadan kaldırmaktır. Mustafa Kemal’in ilerici düşüncelerini hafızalardan silmektir. Bunlara karşı cepheden mücadele etmek gerekir.

Bugün sendikamız Eğitim-İş, pek çok ilden gelen yönetim kurulu üyeleri ve Genel Merkez Yöneticilerinin katılımıyla Valilik yakınındaki Demokrasi Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sendikamızın bulunduğu Kırkayak Meydanı’ndan Demokrasi Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi.  Yürüyüş sırasında ve Basın Açılması okunurken sık, sık “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak”, “Serap Öğretmen Yalnız Değildir”, “Gün Gelecek, Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz” sloganları atıldı.

Demokrasi Meydanı’nda Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay tarafından basın açıklaması okundu.

Eğitim-İş Sendikamızın aldığı doğru tutum sonucu gerçekleştirilen eyleme bizler de Halkçı Kamu Emekçileri olarak aktif bir şekilde destek verdik.

Yaşasın Bilimsel, Laik, Demokratik Eğitim Mücadelemiz!

Serap Öğretmen Yalnız Değildir!

16 Kasım 2021

Halkçı Kamu Emekçileri

Sosyal Medyada Paylaşın: